Daily Schedule

The Bellarmine daily school schedule is included in the School/Student Handbook. The schedule includes details about A Days, B Days, Late Start, Early Dismissal, Emergency and Unified Schedules.  


2021-22 SCHEDULES

Daily Schedule: 70-minute classes, 7-minute passing, 45-minute lunch. The last period of the day is extended to allow time for the Daily Examen.

1st Lunch 


2nd Lunch 

1st/5th Period

8:45-9:55 


1st/5th Period

8:45-9:55 

2nd/6th Period

10:02-11:12


2nd/6th Period

10:02-11:12

Lunch 


3rd/7th Period

11:19-12:29

3rd/7th Period

11:57-1:07


Lunch 

4th/8th Period

1:14-2:30


4th/8th Period

1:14 -2:30


Extended Office Hours: 70-minute classes, 7-minute passing, 45-minute lunch

1st Lunch 


2nd Lunch 

Office Hours

8:00-10:00


Office Hours

8:00-10:00

5th Period

10:02-11:12


5th Period

10:02-11:12

Lunch 


7th Period

11:19-12:29

7th Period

11:57-1:07


Lunch 

8th Period

1:14-2:30


8th Period

1:14 -2:30



Early Dismissal (ED) occurs only on B Days: 70-minute classes, 7-minute passing, 20-minute break

1st and 2nd Lunch 

5th Period

8:45-9:55 

7th Period

10:02-11:12

Passing/Break
11:12-11:32
8th Period 11:32-12:42

Unified Schedule with Block 6 (Ignatian Formation): 35-minute periods, 5-minute passing, 35-minute lunch

1st Lunch 


2nd Lunch 

1st Period

8:45-9:20


1st Period

8:45-9:20

2nd Period

9:25-10:00


2nd Period

9:25-10:00

 3rd Period 10:05-10:40   3rd Period 10:05-10:40
 4th Period 10:45-11:20   4th Period 10:45-11:20

Lunch (35 minutes)


5th Period

11:25-12:00

5th Period

11:55-12:30


Lunch (35 minutes)

6th Period

12:35-1:10


6th Period

12:35-1:10


7th Period 1:15-1:50   7th Period 1:15-1:50
8th Period 1:55-2:30   8th Period 1:55-2:30

Unified Schedule without Block 6 (Ignatian Formation): 40-minute periods, 5-minute passing, 35-minute lunch


1st Lunch 


2nd Lunch 

1st Period

8:45-9:25


1st Period

8:45-9:25

2nd Period

9:30-10:10


2nd Period

9:30-10:10

 3rd Period 10:15-10:55   3rd Period 10:15-10:55
 4th Period 11:00-11:40   4th Period 11:00-11:40

Lunch (35 minutes)


5th Period

11:45-12:25

5th Period

12:15-12:55


Lunch (35 minutes)

7th Period 1:00-1:40   7th Period 1:00-1:40
8th Period 1:45-2:30   8th Period 1:45-2:30

Final Exam Schedule Day One – No Lunch: 70-minute classes, 10-minute passing, 20-minute break

1st Period

8:45-9:55

2nd Period

10:05-11:15

Passing/Break

11:15-11:35 (20)

3rd Period

11:35-12:45


Final Exam Schedule Day Two – No Lunch: 70-minute classes, 20-minute break

4th Period

8:45-9:55

Passing/Break

9:55-10:15 (20)

5th Period

10:15-11:25


Final Exam Schedule Day Three – No Lunch: 70-minute classes, 20-minute break

7th Period

8:45-9:55

Passing/Break

9:55-10:15 (20)

8th Period

10:15-11:25